Lapsiperheet

Lapsiperheitä on tuettava kunnolla. Äitiysloman ajaksi maksettava tuki pitää olla lähellä normaalia ansiotyöstä saatua palkkaa. Vanhempien hoitaessa lapsia kotona 3 vuotta, voidaan samaan aikaan työllistää joku. 

Maahanmuuttajat

Suomi ei tulevaisuudessa pärjää ilman maahanmuuttajia, se on selvä asia. Väestön ikäjakauma näyttää sen. Lähitulevaisuudessa suuri osa väestöstä lähtee eläkkeelle ja heidän tilalle pitää olla päteviä ihmisiä, jotta palvelut pelaisivat tulevaisuudessakin. Nyt jo monissa töissä näkyy maahanmuuttajataustaisia; mm bussi- ja taksikuskeja, siivoojia, vanhainkodin ja päiväkodin työntekijöitä, jotka ovat usein maahanmuuttajataustaisia.  Kun maahan tulee uusia ihmisiä, pitäisi huolehtia kunnollisesta perehdyttämisestä, jotta he pääsisivät mahdollisimman pian mukaan yhteiskuntaan. Maahanmuuttajien tulisi hyväksyä Suomen lait ja yhteiskunnan normit ja noudattaa niitä.

 

Olen sitä mieltä, että pakolaisia voitaisiin ottaa suoraan pakolaisleireistä. Siellä ovat oikeasti apua tarvitsevat pakolaiset. Lapsiperheet, vanhukset ja naiset tulisivat olla etusijalla, koska yleensä he kärsivät eniten. Olen kotoisin Turkista kaupungista, joka on lähellä Syyrian rajaa ja siellä on tällä hetkellä satoja tuhansia pakolaisia. Minulla on hyvä käsitys siitä tilanteesta.

Rehellisesti sanottuna en ottaisi laittomasti tulevia tänne. Valtaosa laittomasti tulevista maksaa tuhansia euroja ihmissalakuljettajille. Se antaa ihmissalakuljettajille mahdollisuuden tehdä likaista bisnestä. Minun mielestäni koko Euroopan täytyisi pyrkiä voimakkaammin estämään salakuljetukset. Sitten jokainen maa voisi ottaa kriisialueilta kokoonsa suhteutettuna sopivan määrän pakolaisia. 

Nuoret ja Vanhukset

Lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointi oli yksi minun teemoistani edellisissä kuntavaaleissa. Tänä eduskuntavaaliehdokkuuden aikana myös aion nostaa esiin samoja teemoja.

Suomessa pidetään huolto kunnolla kaikenikäisistä ihmisestä vauvasta vaariin! En hyväksy sitä, että lapset ja vanhukset hoidetaan epäasianmukaisesti. Viime aikoina on puhuttu vanhusten hoidon laiminlyönneistä ja olen tyytyväinen, että joka puolelta tulee asioita esiin ja asioista puhutaan ja  niitä tutkitaan. Esperi Caren laiminlyönnit ovat yksi esimerkki. Vanhustenhoidon valvontaa on ehdottomasti parannettava jatkossa.

Taas paljastui, että Helsingissä toimi useita luvattomia päiväkoteja. Kun on luvaton, varmaan ei ole ollut tarkastuksia päiväkodeissa; ovatko tilat, olosuhteet turvallisia ja terveellisiä. Yksi luvattomista päiväkodeista on jo toiminut asiattomasti monta vuotta. Ihmettelenkin, miten se on mahdollista nyky-Suomessa! Toivottavasti tämmöiset asiat jatkossa hoidetaan kunnolla.

LUE LISÄÄ Nejdetin teemoista, tästä linkistä

https://www.karadag.fi/post/vaaliteemat

© 2019 by  Nejdet Karadag

LIITY KESKUSTELUUN